Uluslararası İslam Konferansı’nda Kuran’ın Yakılması Kınandı
Suudi Arabistan’da 85 ülkeden 150 din adamının katılımıyla düzenlenen Uluslararası İslam Konferansı’nda Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemleri kınandı ve bunun kin, dışlama ve ırkçılığı körükleyeceği uyarısında bulunuldu.
Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın haberine göre, dün Mekke’de başlayan ve bugün sona eren “İletişim ve Entegrasyon” konulu konferansın ardından kapanış bildirisi yayınlandı.
Açıklamada, iki gün süren konferansta “ılımlılık, ölçülülük, toplumu ateizm ve yolsuzluktan koruma çabaları” gibi birçok konunun ele alındığı belirtildi.
Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla ilgili nefret dolu ve mükerrer eylemlerin kınandığı açıklamada, mükerrer Kur’an-ı Kerim yakma olaylarının olumsuz sonuçlara yol açacağı uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, Kur’an-ı Kerim’in yakılması gibi “menfur” eylemlerin yalnızca ortak insani maliyetlerle çelişmediği aynı zamanda nefreti, dışlamayı ve ırkçılığı körükleyeceği vurgulandı.
Müslümanlar arasında saf bir söz birliğini ve birliğini sağlamak için dünyadaki diyanet işleri ve fetva kurumları ortasında daha fazla temas kurmanın ve katılımı derinleştirmenin değerine dikkat çekilen bildiride, fetvaya değer vermek, fetvayı ehil kişilerden almak ve olağandışı fetvalardan kaçınmak.
Dünyadaki itidal ve itidal anlayışını pekiştirmekten dini idareler, fetva kurumları ve alimlerin sorumlu olduğunun belirtildiği açıklamada, toplumları ateizm ve ateizm dalgalarından korumak için İslami bedel ve unsurların güçlendirilmesi gerektiğine işaret edildi. parçalanma
Açıklamada, İslam’ı çarpıtma girişimlerine karşı durulması, İslam’ın adaletsizliği ve saldırganlığı yasakladığı, hoşgörü, merhamet ve adaletinin açıklanması ve aşırı grupların yaklaşım ve fikirlerindeki sapmanın deşifre edilmesi çağrısında bulunuldu.
İletişim ve entegrasyon konulu Uluslararası İslam Konferansı dün Suudi Arabistan’ın başkenti Mekke’de 85 ülkeden 150 din adamının katılımıyla başladı.