Yaşam

MasterChef Konuğu Şef Ömür Akkor Kimdir? Ömür Akkor’un Hayatı, Kitapları ve Kariyeri

MasterChef’in 19 Aralık Pazartesi günü yayınlanan bölümüne ünlü şef Ömür Akkor katıldı. Yarışmanın bu bölümünde Ömür Akkor’un istediği yemekler hazırlandı. Peki Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Ömür Akkor’un kitapları nelerdir?

İşte Şef Ömür Akkor hakkında detaylı bilgiler…

İlgili Makaleler

Şef Ömür Akkor, MasterChef’in 19 Aralık Pazartesi günü yayınlanan programına konuk oldu. Kaptan gecesinde hangi yemeklerin pişirileceğini ünlü şef belirledi.

Her yıl programa katılan şef Ömür Akkor zaman zaman öne çıkıyor. Ayrıca Ömür Akkor’un yazdığı kitaplar da okuyucular tarafından sevilmektedir.

Ömür Akkor kimdir?

Ömür Akkor 1975 yılında Kilis’te doğdu. Uludağ Üniversitesi’nde İktisat okudu. Daha sonra belirli bir süre bulunduğu Bursa’nın ilçe ve köylerinde yapılan yemekleri kaydetti. Değerli arkeolojik kazılarda yer alarak eski uygarlıkların yemek tanımlarını hayata geçirdi.

Kariyerini Selçuklu mutfağı ve Osmanlı Saray mutfağına adadı. Araştırmalarını yazdığı kitaplarla destekledi ve Türk insanının yemek kültürünü kayıt altına aldı.

Ömür Boyu Akkor Meslek nasıl bir şey?

Ömür Akkor, Türkiye’nin 81 ilini gezerek Türk mutfağının ayrıntılı bir anlatımını yaptı. Bursa Mutfağı üzerine ilk kitabını hazırlayan şef ve yazar Ömür Akkor’un bu alanda 30’dan fazla kitabı bulunuyor. Kitaplarıyla Gourmand Yemek Kitabı Ödülleri’nde ‘Dünyanın En İyisi’ seçildi.

Ömür Akkor’un yazdığı kitaplarda ilk kez yayınlanan tarifler de var.

Ömür Akkor, katıldığı MasterChef programında katılımcılar için MasterClass düzenledi ve Türk mutfağı hakkında bilgiler verdi.

Şef Ömür Akkor daha çok Osmanlı Saray mutfağı, Selçuklu mutfağı ve Hitit mutfağı ile tanınır. Katıldığı bölümde bu tanımlardan uzaklaşmayan Akkor, bu sefer sıra dışı bir parça ile yarışmacıların karşısına çıktı.

Ömür Akkor, yarışmacılara Osmanlı deniz ürünleri yemeklerinden örnekler getirdi. Şef Akor, getirdiği yemeklerin aslında İstanbul Boğazı çevresinde kurulan medeniyetlerin yepyeni yemekleri olduğuna değindi. Geçmişte deniz ürünlerinin ne kadar değerli olduğunu anlatan Akkor, günümüzde bu eserler karşısında ne kadar zayıf düştüğümüzden bahsetti.

Ömür Boyu Akkor Kitaplar

Ömür Akkor’un 30’dan fazla kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan bazıları şu şekildedir:

  • Türk Gastronomi Atlası

  • Selçuklu Mutfağı

  • Bursa Mutfağı

  • Türk Mutfağından Pratik Tarifler

  • Zennup 1844

  • Pratik Tarifler

  • Şekersiz Tatlılar

  • Yumurta Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu